Objev v sobě tuto božskou energii

pátek 18. března 2016

#HledáníKrásy 2.díl O vodě

Pít vodu

Ráda bych se na chvíli zamyslela nad vodou. Je tak důležité se na ni zaměřit co nejdříve. Tělo potřebuje pravidelný příjem vody, nechť je z 80% vodou. Valná většina lidí pije různé šťávy, džusy, ochucené limonády, ochucené vody...a na čistou vodu zapomínáme. Připomeňme si proto něco o vodě a proč je třeba věnovat jí pozornost.

Výsledek obrázku pro voda pod mikroskopem
 

71% povrchu Země je tvořeno vodou. Z toho 3% je voda sladká. A pouze 1% z nich můžeme vidět v podobě řek a dalších nadzemních vod.

Voda je druhá nejčastější látka ve vesmíru. Je základní podmínkou života. Ve vodě vznikl život. Je jedním ze čtyř elementů. Někteří ji pokládají za Bytost.

Ekonomická hodnota vody 

Pětina lidstva nemá přístup k nezávadné vodě. 2,6 miliardy lidí postrádá hygienické zázemí. V minulém století zmizelo 50% světových mokřadů. 3 miliony lidí ročně umírají na choroby způsobené kontaminovanou vodou a špatnou hygienou (např. průjmová onemocnění a malárie), 90% z nich jsou děti do pěti let. O to nepříjemnější je skutečnost, že se zásoby sladké vody na Zemi snižují. Podle odhadu Organizace pro výživu a zemědělství (FAO) klesly zásoby vody v Evropě o třetinu, v Asii o tři čtvrtiny a v Africe o dvě třetiny. Rozdíly mezi zásobami vody a její spotřebou se neustále prohlubují a lze přitom předpokládat, že spotřeba vody bude v následujících letech stále stoupat. Značná část znečištění životního prostředí pochází ze zemědělství (pesticidy, hnojiva i zvířecí exkrementy) a zasahuje i vodní zdroje. V USA je průměrná roční spotřeba vody na sobu 2,8 mil litrů! Pouze 41 tisíc na osobu se spotřebuje v domácnosti. Například při výrobě 1 kg čokolády se sptřebuje až 17 tisíc litrů vody, na výrobu biopaliv statisíce litrů. Myslíme si, že se někdo zajímá o to, abychom nikdy o vodu nepřišli, ale nezajímá. Obrovská pole, pěstírny zvířat, skleníky, města postavená v souši...to je důležité...ne to, abych já nebo vy nebo naše děti měly přístup k vodě. 
Pitná voda se stává strategickou surovinou.

Vody si proto vážíme. Nejde o to teď začít mýt nádobí v řece. Hlavně ne s těmi mycími prostředky, které často používáme. 
Zatím určitě stačí mít to na paměti, vzpomenout si "voda, voda, je třeba ji chránit! Třeba nám to pomůže dělat jiná rozhodnutí. A každé malé rozhodnutí může zvednout celou vlnu rozhodnutích, která se bude šířit.
Občas se setkáme s přímou možností pomoci. Jen nemáme moc informací a neznáme další lidi, kteří jsou angažovaní, tak se neúčastníme. Až zase přijde možnost přispět na akci spojenou s čistou vodou, uvažujme, protože není vše jen o penězích, i záměr se počítá.
Reálně například v obchodech Lindex po celé ČR v rámci nákupu dětského oblečení (myslím, že to mají na vybraných kusech oděvů pro miminka), jde část z ceny na projekt WATER AID, který se zabývá pomocí v místech, kde sklenice čisté vody je pro dítě vzácností. 

 

Fotografie vody a její změny vlivem zásahu člověka

V roce 1999 jeden japonský badatel vypracoval unikátní metodu fotografování krystalů zmrzlé vody. Zjistil tak, že v jednotlivých krystalech vznikají rozličné útvary, vznikají-li vůbec. A to nejen v závislosti na tom, o jakou vodou se jedná (pramenitá, minerální, vodovodní...), ale také na tom, jak s ní člověk zachází.
"Zjistil, že utváření "vodních krystalů" lze ovlivnit například působením mobilního telefonu, televizního přístroje, mikrovlnné trouby, hudby, řeči a dokonce "pouhého" myšlení.
I když se na první pohled může zdát celý fenomén "vodních krystalů" banální záležitostí a tak říkajíc již mnohokrát obehranou písničkou, nejde v žádném případě o nějakou pouhou novou podobu spásné alternativní medicíny...ale spíše o filosofický koncept zdůrazňující za pomocí důkazního materiálu - fotografií - známou skutečnost, že můžeme své okolí (své bližní, přírodu a také vodu) pozitivně či negativně ovlivňovat, že se naše úsilí či lhostejnost zrcadlí v okolním světě (změny "zdravotního stavu vody" lze sledovat prakticky v reálném čase, dnes jsou již zdokumentovány individuální i kolektivní úspěšné pokusy s ozdravováním velkých vodních ploch, například jezer, v nichž se pročisťuje voda, mizí sinice atd. atd. "pouze" působením modliteb a meditací), a že je pouze na našem rozhodnutí, zda budeme působit ve prospěch života, nebo proti němu."

 Související obrázek




 Výsledek obrázku pro voda pod mikroskopem


  
Je mnoho jiných studií, které ukazují tyhle úžasné vlastnosti vody.
A teď si představme, co se děje s těmi 80% vody uvnitř nás, když máme špatné myšlenky...
Fotky, video, výzkum najdete zde Živá voda

 

Jak začít pít vodu

Pití vody se dá snadno natrénovat. Na začátku se snažíme zařadit alespoň 1 sklenici denně úplně čisté vody. Jakmile ucítíme chuť na další sklenici, využijeme toho a vypijeme kolik jen můžeme. Pokud však dostaneme chuť na něco sladkého, určitě chutě uspokojíme (přemýšlíme i o ovocných limonádách slazené třeba agáve sirupem místo cukru). Každý den myslíme na to, že chceme vypít co nejvíce čisté vody, ale nic nenutíme. Množství se bude samo zvětšovat. Po nějaké době nahradíte všechno své slazené pitivo, včetně džusů, vodou. 

Výsledek obrázku pro pití vody

Krátká meditace při pití vody

Pro vlastní motivaci můžeme meditovat. Využít můžeme samozřejmě běžné meditace spojené s vodou (dostupné na youtube), já si ale vymyslela krátkou meditaci při pití vody. Netrvá déle než vypití jedné sklenice. V době, kdy jsem s ní začínala, jsem vodu moc nepila. Proto jsem si představovala, že mám v břiše malou nádrž, kde padá vypitá voda. A ta je prázdná. Všechno kolem je takové ztěžklé, už jsou všichni zvyklí, že je prázdná. Napiji se vody a představuji si, jak se plní nádrž a všichni kolem se radují. Neočekávají však moc. Piji dál a vidím radost všech uvnitř, že mají víc vody než obvykle. Pořád ještě nevěří, že to tak bude i dál...proto si slíbíme, že se za chvíli zase napijeme a budeme pít celý den.
Tahle meditace, vlastně jde jen o zábavnou představu, mi velmi rychle pomohla užívat si sklenice plné vody a celý proces urychlila.

Vodu neuchovávejte v plastech.

Můžeme vodu nabít pomocí meditace se zvukem AUM.
Taktéž můžeme vodu nabíjet držením ve svých dlaních, které jsme před tím léčivě aktivovali.

Pít vodu, žít

Výsledek obrázku pro pití vodyVypití sklenice vody (nejlépe vlažné s citrónem) hned ráno se více než doporučuje. Naopak od pití se má upustit při jídle a chvíli po něm. Přes den by se mělo vypít alespoň litr čisté vody. Tekutin by mělo být třikrát více. 
Zařadíme tak tenhle rituál pití čisté vody hned do naší snahy o krásu, protože voda nám ji pomůže cítit. Přináší příjemné pocity, protože pomáhá každé buňce těla. Nebudeme o tom přemýšlet, prostě to začneme dělat, sklenici po skleničce.

Užívejme si vody a vyhledávejme živou vodu a zdravou vodu.

Výsledek obrázku pro živá vody

 

Voda je živá

....a jako třetí krok byla vytvořena prvotní voda...byla stvořena z prvotního vzduchu a z ní byl stvořen prvotní oheň...a z nich udělal Bůh své obydlí...

Univerzální Kabala

LoveMisha




2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Voda voděnka :) Doporučuji napustit do skleněného džbánku a přihodit k ní křišťály, nebo šungit :) vyčistí se a lépe chutná :).

byMisha řekl(a)...

Ano ano, výborná poznámka...tak mě napadá, dala by se tak vyčistit, řekněme až oživit, voda z vodovodu? Když piju vodu ze studny,její živost jde cítit, ale u té vodovodní se mi to moc nedaří...? A máš se šungitem už zkušenosti?