Objev v sobě tuto božskou energii

neděle 29. května 2016

Chci to, vím jak na to, nejde to (1.část)

Výsledek obrázku pro loading


Každý to zná. 
Ten pocit, jako by před vámi byla zeď, kterou nějak nemůžete přelézt ani přeskočit. A trčíte na tom místě už pěknou dobu. Nebo jáma, do které jste padli a nejen, že jste vzteklí, že jste tam ZASE padli, ale také vám dochází nápady, jak z ní ven. Už jste na půl cesty nahoru a najednou vám začne docházet dech a vy to začínáte vzdávat a padáte zase o něco níž.

Zásek


Dny, kdy se nemůžete vyhrabat z depky. Dny, kdy máte pocit, že nikam nesměřujete. Dny, kdy po něčem toužíte, ale víte, že je to neuskutečnitelné, v tuto chvíli. Ty dny, kdy se necháte unášet na vlnách touhy a nakonec se trápíte, protože víte, že na to nedosáhnete. Taky dny, kdy naproti své předchozí snaze rušíte vaše předsevzetí a snižujete váš charakter, nejvíce však tím, že klamete sami sebe.
Aneb když chci hubnout, vím všemožné rady, ale nejde mi to. Když chci jíst zdravě a nacpávám se večer dortíkem. Když chci být ambiciózní a není nikdo, koho by to zajímalo. Když chci dítě a není s kým. Když mám dítě, ale jsem sama. Když....nadcházející návod by měl platit na vše (pozn. návod je obecného charakteru).

Výzva


1. výzva STRAVA - po zdravé stravě (v mém případě ovoce a zelenina, ale každý to má jinak) se cítím mnohem lépe, přitažlivěji, více jako žena, silná žena, mám více energie...nechápu, proč je pro mě tak těžké dodávat tělu to zdravější než to destruktivní...?
2. výzva NEGATIVNÍ NÁVYKY - nebudu rozebírat ale např není třeba vypít tři obří hrnky kafe denně, v deset večer oloupávat dort v lednici zabalený v sáčku, pohybem nazývám přesun mezi domovem a 200 metrů vzdáleným hřištěm, kde to prosedím na lavičce nebo na pískovišti. Vzteklé chvíle, kdy křičím na svou dceru a ona mi to pak roztomile opakuje....
3. výzva VYUŽÍT UVOLNĚNOU ENERGII - místo mého ztroskotání...více potkávat lidi, více inspirace, kreativity, zabavit dceru :)

Cíl (individuální)

  • uvolněná energie a inspirace
  • odstranění negativních návyků = více energie, lepší ochrana před negativními vlivy, krásnější = spokojený partner, dobrý vliv na dítě
  • dobrá střídmá strava = zdravé tělo, sebevědomé tělo, dlouhověké a krásné tělo = spokojený partner, zdravé dítě

                                                      = spokojená

Výsledek obrázku pro meditace

 

 Nástroje

  • práce s mými stinnými osobnostmi
  • meditace, mantry 
  • pohyb, běh, jóga, jóga smíchu
  • intuice
  • láska, péče o druhé
  • úsměv na tváři (stimuluje mozek, který nás uvolňuje), kreativita
  • nevzdávat se optimistické nálady
  • nevzdávat se

 

Jak začít?


Jednoduše tomu půjdeme naproti. Odstraníme nějaký z negativních zvyků. Třeba je tam nějaký, který nás už hodně dlouho trápí. Nebo nějaká závislost. Ve stravě se začnu soustředit hodně na pití vody a toho, v jakém stavu dodávám tělu energii. Kolik zeleniny sním? Opravdu mi kus ztuženého margarínu, namazaného na kusu chleba, který viděl lidské ruce poprvé, když jsem si ho ukrojila, s kusem sýra s éčkama od deprimované krávy, že jí vzali její telata, může přinést tu správnou energii ráno?

Výsledek obrázku pro vztekA když něco změníte, hned se objeví nějaká ta stinná osobnost. Ozve se, abyste si nemysleli, že na ni jen tak zapomenete. Například nenažraná Míša, která se chopí každé příležitosti, aby se ujala vlády. Je třeba ji uklidnit a využít její uvolněnou energii. Nebo paní AmbicióznostSama, když zkouší našeptávat, že celodenní dlouhodobý pobyt s dvouletým dítětem nám rozhodně na kariérním uplatnění nepřidá. A nebo slečna JáToChci!, která dokáže vytvořit iluzi, že se náš život ubírá absolutně ubohým způsobem, protože stále nemáme to, co chceme! 

A pracujeme, zkoumáme, ptáme se, uklidňujeme, objímáme, smějeme se...uvnitř sebe...s každou zvlášť. Stinné osobnosti mají většinou velké pozitivní vlastnosti, které jen čekají na využití.

V průběhu při těžších chvílích používáme fyzické cvičení, smích, mantry.
Pokud možno pravidelná meditace, i když krátká. Pravidelná. Mantry mají okamžitý účinek. Ale to pravé přinesou až posléze...meditace mají neocenitelný účinek. Léčí, posilují, napravují, uklidňují, harmonizují, učí.


Teorie versus praxe??


Teď jsem se s Vámi podělila o teorii. Proč? Protože pokud to má někomu pomoci, tak nejdříve to musím být já. Jelikož se o to už delší dobu pokouším, je tohle takový závazek. Výzva.
Na druhou stranu, jsem si jistá, že tenhle návod nemůže uškodit a někoho může posunout mnohem dále než mně, někomu to může jít daleko snáz....aneb kdybych měla čekat, až budu zářit jako sluníčko já, tak by se ty informace nikdy nikam nedostaly a nemohly by pracovat skrze desítky lidí, kteří se snaží také najít svou duši, spojení s ní, převzít vládu nad svým životem.

Další díl je jasný - O tom, jestli to funguje! Připojte se, napojte se!

Be happyMisha


Pokračování 

A jak to tedy jde dál? Jak to funguje ve skutečnosti a dá se podle zmíněných "rad" vylézt z té díry, přelézt zeď a nebo se jen prostě dostat o level výše?

1. - 3. den

Negativní návyky - 0 bodů, možná půl bod za snahu :D
Stinné osobnosti - 1 bod za to, že nenažraná Míša spinká...avšak jen proto, že byla ukojena dlouhodobým vyžíráním a ne mou uvědomělou prací :D
Strava - 2 body - zrušili jsme opět maso, ale zrušili jsme i další potraviny, vlastně skoro všechny. Za ovesné kaše, vločky, jogurty, oříšky, semínka a zeleninové obědy si určitě body zasloužím :)
Meditace, úsměv a pohyb - 2 body - zpívání manter, rozšiřování obzorů, ale zatím moc pohybu nepřibylo..zato s úsměvem je to mnohem lepší :)

Shrnutí

Nejsilnějším pomocníkem jsou mantry. Přinášejí odolnost vůči stresu, vzteku. Přinášejí úsměv na tvář. Odstraňují touhy, přinášejí víru a trpělivost. Intuice se zlepšuje. Ale zase platí, že můžete zpívat kolik manter chcete, ale když nebudete žít uvědoměle, v čistém těle, nebude to k ničemu. Meditacím chybí pravidelnost. Ale už jen to pozvání do mého života stojí za to. Objevuji melodie, které opravdu ladí mému srdci, hladí duši...
Strava jde sama od sebe, protože jsme se prostě nasytili. Uvidíme, jak to půjde dál. Každpádně to vnímám jako důležitý základ. Když si dám něco narychlo udělaného po cestě, hned je mi hůř. Je důležité vnímat signály, které tělo dává na začátku, než je nuceno si zvyknout.  Lepší strava, znamená lepší pocity i ohledně mého těla, tzn vyzařující jistější energii, ženskou a tzn, že je partner taky spokojenější. Stálejší úsměv na tváří otevírá jeho srdce. Vždycky jsem si přála, aby mě hladil po zádech. Sám od sebe. A včera, tak sice nesměle, ale bylo to fajn :)
Zatím chybí pohyb, pravidelnější běh na rozhýbání lymfy a jóga.
Z negativních návyků krom stravy neubylo nic. Bude to těžký protivník. Každá závislost...je závislost...
Ze stinných osobností se párkrát objevil vztek, ale nebyl moc silný, tak šel zase spinkat...mým cílem je však ne ho uspat a zahnat, ale pracovat s ním, aby už nikdy nevyletěl a nezkazil celý den... Takže zase nic, jsou pěkně pod ochranou mysli a ega, protože ti se z nich živý, tak přeci si nebudou pouštět svoji potravu...



Zpívání  manter je fajn, meditace, strava. Ale pokud moje činy nebudou odpovídat vnitřnímu rozpoložení při meditaci, nebude to mít účinek. Je tedy třeba uvědomit si opět své závislosti a využití mého času. Úkol na další dny této výzvy. Pokračování brzy :)



4.den

Znovu si čtu článek. V odstavci Jak začít...Jednoduše odstraníme negativní návyky...

:D :D :D


Jednoduše...really funny :)

Keep doing!
Misha


5.den až xxx den....


Jednou z nejdůležitějších součástí cesty za "osvícením", za "krásou a životem" je průvodce. Myslela jsem si, že v dnešním moderním světě se dá spojit a napojit i jinak. Ale ač jsou média mocná, zas takovou zásadní roli hrát neumí. A pokud se snažíte najít něco, co ve svém okolí moc nevidíte, cesta může být jaksi zdlouhavá. 

Ano, potřebují průvodce, protože  to, co se chystám objevovat je na mě příliš silné. Je to všude napsáno: vždy si najdi učitele! (Teď už vím, že jde o to najít toho vnitřního učitele)

Sic nevím, čeho ten učitel bude :D
Ale vím, kde začít. Jsou lidé, které jsem potkala za poslední dobu. Ti lidé jsou jiní, než lidé, které  bych běžně potkávala. Je možné, že by mě tedy mohli taky jinak inspirovat. A já se pohnu dál.

Jak se mi to podařilo? Snad brzy vznikne druhá část článku :)

Keep going for love and light for everyone! 

Misha



Žádné komentáře: