Objev v sobě tuto božskou energii

pátek 9. prosince 2016

Základy Shakti Naam jógy

V tomto článku se podíváme na to, co znamená název Shakti Naam jóga, protože nám to pomůže pochopit, co všechno tato technika obsahuje.
Podíváme se na dva základní pilíře této jógy, které ji propůjčují její výjimečnost.

Výsledek obrázku pro naam


Jóga

Patří k moudrostem, které k nám přišly z východu, konkrétně z Indie. Je mnoho druhů jógových technik, Shakti Naam jóga využívá znalostí několika z nich. Propojuje tak vědomosti nad úroveň jakékoli jiné techniky.
Jóga jako taková má za cíl nalezení vnitřní radosti, dlouhověkosti spojené se zdravím, celkově fyzické, tělesné zdraví. Tím, že pracuje také s meditacemi, pracuje i na jiném než tělesném zdraví. Meditace mají přímý vliv na mozek, mají mnoho pozitivních přínosů.
I v Shakti Naam józe cvičíme pozice, které jsou často známé, často jednoduché, ale o to účinější, když se dělají důsledně, delší dobu a když se přidá dech nebo zpěv.

Shakti

Božská energie, která sídlí v našem sexuálním centru. Ženská bohyně moudrosti. Energie, která putuje po páteři nahoru do mozku, aby se pozvedla a aktivovala se v nás. Též kundalini energie. Pracujeme pomocí vybraných pohybů na pozvedání této energie.

Naam

Slovo.
Slovo tvoří.
Slovo je vše.
Slovo je naše moc v nás.
Slovo je Duch Boha.
Na počátku bylo Slovo.

Shakti Naam jóga pracuje s mantrami. Posvátnými texty, které jsou psané v různých jazycích. Sanskrt, hebrejština, angličtina...
Nadešel čas manter. Zpěv je jedna z nejpříjemnějších cest, jak zopakovat jedno stejné slovo 108 krát a pociťovat při tom lehkou euforii.
Rytmus prochází naším tělem, každou naší buňkou. Je to nejrychlejší cesta k lidskému srdci.

Pokud by vám dělala představa zpívání manter problém, jako něco až příliš duchovního, buddhistického, či spirituálního nad váš rámec, můžete si to klidně představit jako zpívání u táboráků:) Ostatně i tam písničky, které se zpívali v nám neznámém jazyce, byly ty nejoblíbenější, protože sebou přinášeli jakési tajemno...

Proč tedy nezpívat dál Hlídač krav, proč mantry?

 

Výsledek obrázku pro mantra


Mantry jsou posvátné texty. Jejich opakováním a tím, jak se hýbe jazyk v ústech a jak se hýbou rty, pracujeme na energetických bodech v našich ústech. Které na oplátku pracují na našem zdraví.
Mantry v sobě mají velmi silnou energii, která vzrostla po tisíciletí jejich používání. Jejich síla pracuje v neviditelném světě. Není- liž to báječné? Pracují ve světě, do kterého my obyčejně nemáme přístup. Teď máme možnost naučit se techniku, která nám propůjčí schopnost pracovat na naší auře a opravit špatné vzorce. Schopnost pracovat s naší karmou. Schopnost otevřít své srdce a pocítit lásku. To vše díky zpěvu manter. Velmi příjemné pocity přicházejí při samotném zpěvu. Pokud však vytrváme po dobu minimálně 40 dní a ideálně po dobu 120 dní a pracujeme s vybranou mantrou, přinese nám úspěch. Jsou mantry na všechno.
Díky opakování posvátného Naam se tak můžeme v naší cestě posunout velmi velmi daleko. Můžeme najít Světlo i tam, kde jsme ho celý život neviděli.

Zakladatel Shakti Naam jógy


Dr. Joseph Michael Levry


Díky rozsáhlému vzdělání, od vystudovaného inženýra po obor metafyziky, sestavil dr.Levry Naam jógu, jedinečný systém sebeléčení. Formálně představil Namm jógu svým studentům v roce 2006. Momentálně se i nadále oddává léčení a službě lidstvu.
Sídlo se nachází v LA v Kalifornii (Naam Yoga Léčebné a Výzkumné Centrum v Santa Monice).

Výsledek obrázku pro naam yoga LA

 

Osobní setkání


Na hodiny s dr. Levrym se můžete dostat v NY nebo často v Mexicu. A s velkou vděčností můžu přidat také Prahu. Zde zavítal dr. Levry v roce 2016 na jaře a bylo to nezapomenutelné.
Pocity, které jsem měla po pětihodinovém semináři, byly doposud neznámé. Bylo to poprvé v životě, kdy jsem cítila lásku, štěstí, vděčnost, souznění se světem. Tenkrát jsem to ještě nedokázala pojmenovat, ale myslím, že se odehrály změny na vibrační úrovni. Dr. Levry musí být člověk s vysokou vibrací. Tento zážitek byl pro mě tak důležitý, protože jsem mohla tento pocit ucítit poprvé v životě. Poprvé v životě jsem dokázala říct partnerovi, že ho miluji. Zavolala jsem i celé své rodině, abych jim, řekla, že je mám ráda. Díky této zkušenosti jsem pochopila, že to je to, za čím se všichni honíme. Ten pocit, že vše je v pořádku. S nepodmíněnou láskou v srdci. Ve spojení s vesmírem. Díky tomu vím, že ta cesta stojí za to. Protože vše ostatní pak přijde. Pokud se naučím vést se na vesmírné vlně (nikoli té společenské), tak dostanu vše, co potřebuji, abych byla šťastná.

Dva pilíře


Dr. Levry unikátním způsobem spojuje východní znalosti jógy se západní moudrostí Kabaly. Tvoří Univerzální Kabalu, která je přístupnější nám lidem, kterým toto učení bylo záměrně skryto. Nastal však čas, kdy každý člověk má právo vědět o existenci této moudrosti, aby se pak mohl sám za sebe rozhodnout, zda chce nebo nechce poodhalit její tajemství. Každý člověk na tuto moudrost má právo už z toho titulu, že je člověkem. Nevyplatí se však používat ji pro zlé úmysly.

To, že člověk pracuje nejen na těle a zdraví, ale také na duši, na získání informací o principech fungování přírody a Vesmíru, to je to účinné na této technice. V Shakti Naam józe víte přesně, proč co děláte a na čem pracujete. Díky studiu Univerzální Kabaly máme informace, které potřebujeme pro ovládnutí našeho vlastního života. A tak, že pomalu chápeme všechny procesy v našem životě, můžeme je postupně pojmenovávat. Pak už je jen krok k tomu nechat jít všechno, co nám už neslouží. Tím, že tomu budeme rozumět, můžeme s tím lépe bojovat. Za osvobození naší duše.

Na jedné straně tedy fyzická cvičení, dechová cvičení, výdrž.
Na straně druhé papír, bloček, knihy a články, semináře, semináře a semináře. Rituály a léčivé kruhy.

Výsledek obrázku pro kabala

Spojením vznikne komplexní práce na celém těle, viditelném i neviditelném.

A na závěr prosím krátký, krásný úryvek z knihy Zvedání závoje, božský kód (Univerzální Kabala s Namm jógou) (str.279), čímž vřele doporučuji tuto knihu všem zájemcům, kteří by chtěli nahlédnout pod pokličku toho všeho. Je to úžasná knížka! (k dostání v Naam centru v Praze, případně mi napište, můžu ji zaslat).

"Shakti Naam jóga a její představení Západnímu Světu
Praktikování Shakti Naam jógy osvobozuje tělo a dovoluje ideálnímu vyjádření vzorce hluboce uloženého v naší DNA, čímž vynáší na povrch to nejlepší v nás. Je to silná praxe, která se soustředí na osvobození a aktivování vzácné žiotní síly, aby došlo k optimálnímu posílení mentální i fyzické kondice člověka.
Lidské tělo funguje na bázi elektrického potenciálu. Je to síla, která se skrývá za nervovými impulsy. Tento elektrický potenciál je fyzickou manifestací Shakti a je pátým elementem, který oživuje všechno ostatní v nás samých. Shakti Naam jóga vyživuje a uvolňuje tento vnitřní oceán energie a dovoluje mu probíhat centrálním meridiánem, jako kdyby byl řekou života. Vědomě lidská bytost je ta, jejíž vývoj je vyživován touto mystickou řekou, díky němuž se vytváří její vlastní propojení s nejvyšší univerzální podstatou.
Výsledek obrázku pro jemnohmotné těloShakti Naam jóga pracuje s něčím, co je známo jako „originální buňka“, což je mysticky známá část lidského těla, která je zdrojem toho, co dnešní společnost vnímá jako zázračné léčení.
….....Tato kdysi tajná učení nabízejí fontánu mládí tím, že pracují s naším jemnohmotným tělem, které se stará o naše fyzické tělo a obnovuje jeho mládí a flexibilitu – a to jak těla, tak i mysli a ducha. Shakti Naam jóga jako moderní aplikace praktiky Sukshma Vyayamy z himalájí, pomáhá se stresem a rychlým tempem tohoto věku. Soustředí se na hluboké dýchání a protahování v rámci jógových ásan, otevírá meridiány, podporuje prokrvení vnitřních orgánů, rozšiřuje kapacitu plic, protahuje jemnohmotné tělo a léčí mysl."


Pokud byste chtěli konrétně vědět, jak vypadá hodina a kde všude se vyučuje, koukněte na další články v této rubrice.

S Láskou Misha


Žádné komentáře: